Voorbereid op kampeervakantie

juni 3, 2019 Reizen

Echt goed kamperen lukt alleen met de nodige voorbereidingen. Ben je niet voorbereid of ben je überhaupt niet van het kamperen, dan kan zo’n vakantie echt een hel worden. Gelukkig zijn er genoeg mensen met veel kampeerervaring die weten waar je zoal aan moet denken. Zo kan ook iemand zonder enige ervaring goed voorbereid op pad gaan en van een zorgeloze kampeervakantie genieten.

Comfortabel slapen in een bivitent

Tijdens het kamperen of backpacken wil je natuurlijk niet de gehele tijd heel veel gewicht meesjouwen tijdens je trektocht. Toch wil je ook nog een beetje comfortabel kunnen slapen. Een bivitent is hier de uitkomst voor! Een bivitent is namelijk een slaapzak en tent in een. Je hebt hiermee het voordeel dat je warm en comfortabel ligt zoals in elke andere slaapzak, maar dat je ook nog eens altijd droog ligt zoals in een tent. Verder zit er ook vaak een muggennet aan het hoofdeinde, waardoor je goed beschermd bent tegen muggensteken en andere insecten.

Oprolbare toilettas

Dit is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar waar je wel heel veel profijt van zult hebben! Je zult namelijk al je toiletspullen mee willen nemen, maar een volle toilettas neemt wel heel veel ruimte in je backpack in beslag. Een oprolbare toilettas kan jouw beste vriend worden. In zo’n soort toilettas kun je alles namelijk heel effectief organiseren, omdat het meerdere vakjes heeft.

Waterdicht documentenhoesje

Als je in exotische gebieden gaat kamperen of backpacken, kun je verwachten dat je af en toe ook met water in aanraking komt of in een forse regenbui terechtkomt. Het is natuurlijk super belangrijk dat documenten zoals vliegtickets of paspoorten niet met water in contact komen. Om dit te voorkomen kun je alles in een waterdicht documentenhoesje stoppen, zodat deze documenten altijd veilig zijn voor wateroverlast.