Portugal als land

december 7, 2017 Reizen

Portugal is een land in het uiterste zuidwesten van Europa, Portugal grenst aan in het oosten en noorden aan Spanje, het enige buurland van Portugal. Het land heeft 3x de oppervlakte van België en 2x die van Nederland, maar toch wonen er aanzienlijk minder mensen dan in Nederland, namelijk 10,8 miljoen en in Nederland ruim 17 miljoen. Dit komt, omdat Portugal niet zo vlak is als in Nederland, in Portugal heb je veel meer bergen en moeilijk bewoonbare plekken dan als in Nederland. Daarom is de bevolking ook niet zo groot als in Bijvoorbeeld Nederland.

Portugal als vakantieland

Portugal is een zeer populair land onder vakantiegangers, door de mooie natuur en weersomstandigheden is dit land razend populair. De mooie lange kustlijn met mooie zandstranden maakt dit het juiste land om van je welverdiende vakantie te genieten, maar Portugal heeft ook verschillende mooie grote steden waar je mooi kan winkelen en kan eten, zoals Lissabon, Porto en Braga je kan op verschillende manieren op vakantie naar Portugal, zoals met het vliegtuig of met de auto, maar je kan er ook op verschillende manieren verblijven, zoals met een caravan, hotel of een vakantiehuis. De meeste mensen die een vakantie boeken naar Portugal gaan met het vliegtuig en verblijven in een hotel, maar een vakantiehuis is wel net zo relax.

Vakantiehuizen in Portugal

Het grote voordeel van een vakantiehuis is dat je alleen maar persoonlijke spullen hoeft mee te nemen, omdat andere spullen er al liggen, zoals borden, bestek en wasmachine. Je kan bijvoorbeeld een mooie villa huren als vakantiehuis, hier kan je bijvoorbeeld met meerdere gezinnen intrekken voor een gezamenlijke vakantie, deze villa’s zijn groot genoeg voor meerdere gezinnen en zijn van alle gemakken voorzien net zoals thuis en vaak wat extra, zoal afwasmachine, zwembad, douche, bad en nog veel meer. De vakantiehuizen liggen meestal op een prachtige locatie waar je tot laat in de avond kan genieten van het mooie uitzicht en het mooie weer. Voor een ruim aanbod aan mooie vakantiehuizen en villa’s moet je bij Portucasa.nl zijn.

Tags: