Op reis naar Zuid-Afrika

november 23, 2017 Reizen

Een reis naar Zuid-Afrika is natuurlijk spannend, zeker als je voor het eerst gaat. Wij zetten graag wat dingen op een rijtje die je kunt verwachten en moet zien!

Het klimaat 

Je kunt het beste in onze zomer, dus de Zuid-Afrikaanse winter gaan als je wild wil spotten omdat de bush dan minder dicht begroeid is. De Kaapstreek is weer het fijnste in onze winter, dus de Zuid-Afrikaanse zomer.

Hoe lang van te voren wil je de reis regelen?

We raden aan om je reis ongeveer acht maanden of langer van tevoren te regelen. Voor de overige maanden is het aan te raden om drie tot vier maanden van tevoren te boeken. Het kan ook last minute, je hebt dan wel kans dat je leuke plekken misloopt.

Krugerpark of prive reservaten

Het Kruger National Park is ontzettend groot. Dit maakt het een stuk moeilijker om de Big 5 te spotten. De prive reservaten zijn kleiner in omvang waardoor je een grotere kans hebt om de Big 5 te spotten. Je kunt er echter niet zelf op pad en zal altijd onder begeleiding van een gids moeten reizen. Ook is het duurder. Wel zijn de accomodaties sfeervoller opgezet.

Kun je wild spotten in de Kaapstreek?

Dit kan zeker. Het mooiste is nog, het is er ook Malaria vrij. Je kunt een bezoek aan de wildparken combineren met een rondreis, ook hier kun je de Big 5 spotten.

Wat ben je per dag kwijt?

Je kunt uitgaan van ongeveer veertig euro per persoon per dag voor eten en excursies. Het is wel zo, hoe meer je van tevoren boekt hoe goedkoper het is. Wat ook fijn is, is dat het eten en benzine een stuk goedkoper is dan in Nederland. Neem een creditcard mee om een auto te kunnen huren.

Hoeveel dagen heb ik nodig voor een rondreis?

Je kunt al voor twee weken naar Zuid-Afrika gaan. Doe in dat geval wel alleen het zuid of alleen het noordoosten van het land vanwege de grote afstanden die je anders moet afleggen. Zo kun je een combinatie maken van het Kruger Park en Kaapstad. Wanneer je helemaal over het land wilt reizen, kun je er het beste minimaal 3,5 week voor uittrekken

Voor de mooiste Djoser ervaringen kun je de website van djoser bezoeken. Hier vindt u verder alles wat u moet weten.