Inspiratie: de leukste activiteiten voor tijdens de vakantie

november 14, 2018 Reizen

Als er iets is waar je iedereen blij mee kunt maken, dan is het wel een leuke vakantie! Heerlijk genieten van je rust en de welverdiende quality time met je familie. Heb jij een mooie vakantie gepland maar weet je nog niet zo goed wat je gaat doen? Of je nu naar het buitenland gaat of lekker thuis blijft; genoeg leuke ideeën te bedenken om heerlijk bezig te blijven. Wij zetten wat tips op een rij!

Escape room met vrienden of familie

vakantieVind jij het leuk om raadsels op te lossen en samen met anderen een ‘’missie’’ te behalen? Dan is een escape room zeker wat voor jou! Zowel in Nederland als daarbuiten heeft dit fenomeen enorm aan populariteit gewonnen. Het idee is simpel: samen met een klein team wordt je ‘opgesloten’ in een kamer, waar je alleen uitkomt als je de code tot het openen van de deur weet te kraken. Door puzzels op te lossen kom je steeds een stukje dichter bij de oplossing. Maar… er zit natuurlijk ook een addertje onder het gras; de tijdbom! Vaak heb je precies een uur de tijd om met jouw team de oplossing te vinden. Zal het jullie lukken te ontsnappen?

Dagje eropuit met de elektrische fiets

Als het zonnetje schijnt is het natuurlijk zonde om binnen te blijven! Hup, de frisse buitenlucht in! Een leuk idee is om eens een dagje met je familie eropuit te gaan met jullie elektrische fietsen. Lekker ontspannen een nieuwe omgeving verkennen en genieten van de mooie natuur. Neem een heerlijk gevulde picknickmand mee vol lekkers zodat jullie ook ergens kunnen pauzeren halverwege de dag. Heb je nog geen eigen e-bike maar wil je er wel graag een? Kijk dan eens naar een tweedehands elektrische fiets. Zo profiteer je van alle voordelen die e-bikes bieden op een duurzame en super budgetvriendelijke manier!

Geef je op voor een leerzame workshop

Je bent nooit te oud om te leren, en wat is er nu leuker dan jezelf uitdagen? Een manier waarop je dit kunt doen, is door het volgen van een leuke cursus of workshop. Wat dacht je van een leuke workshop om je kookskills aan te scherpen? Of een workshop waarbij je creatief aan de slag gaat en ook nog eens naar huis gaat met een tof zelfgemaakt aandenken? Er is genoeg te doen, en ook langere cursussen zijn natuurlijk een optie. In de zomer organiseren veel scholen bovendien zogenaamde summer schools: zo kun je jouw zomervakantie volledig in het teken zetten van het leren van iets nieuws!

jachtverhuur spanje

Tags: