China

november 20, 2019 Reizen

China heeft het vele gezichten. De grote van het land maakt dat er grote verschillen zijn tussen de diverse gebieden. Van steden met miljoenen inwoners en gigantische wolkenkrabbers, tot het hoge Tibet en de Chinese muur. In het noordoosten van het land ligt de hoofdstad Peking, met bijna 13 miljoen inwoners. China is ook zeer beroemd om het grootste bouwwerk ter wereld. De Chinese Muur, werd ooit gebouwd om de inwoners te beschermen tegen invallen uit Rusland. In de buurt van Peking is op verschillende plaatsen een deel van deze Chinese muur te bewonderen.

Bezienswaardigheden in China

China heeft een oude beschaving. In midden China komt u op plaatsen waar 5000 jaar geleden al een goed ontwikkelde cultuur heerste. Het Terracottalegerin Xi’an met ruim 8000 kwetsbare terracottafiguren is de grote trekpleister van deze regio. China is het land van de draken. Die zijn een symbool voor geluk. Overal kom je ze tegen, misschien maakt u een traditionele drankendans mee.

Prachtige natuur

In het zuiden van het land zijn indrukwekkende natuurgebieden te vinden. Hier leven ook vele kleurrijke bevolkingsgroepen die hun eigen cultuur bewaard hebben. Tibet met de Himalaya is met de vele hoge bergen het hoogste plateau ter wereld. De Mount Everest is de hoogste berg en is bijna 8850 meter hoog. Ten noorden van Peking ligt het enorme Mongolische grassteppegebied.

Hotels

Hotels zijn er in China in alle soorten en maten. Van luxe top hotels tot zeer eenvoudige onderkomens voor budget reizigers. De laatste jaren zijn er vooral hotels in het hogere segment, waardoor er op sommige plaatsen een tekort is aan hotelkamers voor reizigers met een beperkt budget. China ontdekken tegen voordelige vliegtarieven is heel goed mogelijk, een vliegreis hoeft tegenwoordig niet zo veel meer te kosten..