5 dingen die je moet doen tijdens je vakantie op de Veluwe

november 8, 2018 Reizen

Een vakantie op de Veluwe heeft veel te bieden. Deze streek biedt voornamelijk mooie natuur en er is genoeg te beleven voor jong en oud. Hieronder lees je 5 dingen die je zeker gedaan moet hebben tijdens een vakantie op de Veluwe.

1. Bezoek het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is één van de bekendste musea van Nederland en beschikt over de collectie van de familie Kröller-Müller. Deze collectie bestaat uit meer dan 11.500 kunstwerken. Hier kun je de op 1 na grootste verzameling zien van werken die gemaakt zijn door Vincent van Gogh. Buiten vindt je een beeldentuin met een oppervlak van meer dan 25 hectare.

2. Nationaal Park De Hoge Veluwe

In het Nationaal Park De Hoge Veluw kun je wandelen en fietsen door de mooie natuur van deze regio. Dit gebied beslaat meer dan 5.500 hectare en heeft verschillende soorten natuur te bieden. Het park bestaat uit bossen, vennen, heide, stuifzand en nog veel meer. Dit gebied is dan ook zeer geschikt om met kinderen te bezoeken. Verken de omgeving per fiets of lopend en ga onderweg ergens rustig zitten voor een picknick.

3. Jachthuis Sint Hubertus

Vlakbij het Kröller-Müller Museum vindt je Jachthuis Sint Hubertus. Dit is de voormalige buitenwoning van de familie Kröller-Müller. Het huis, het interieur, het omliggende park en de vijvers zijn allemaal ontworpen door de bekende architect Hendrikus Petrus Berlage. Tegen betaling is het huis te bezichtigen, een rondleiding is bij de prijs inbegrepen.

4. Pretpark Julianatoren

Wie met kinderen op vakantie gaat kan een bezoek brengen aan pretpark Julianatoren. Dit pretpark is helemaal ontworpen en gebouwd voor kinderen. Er staan meer dan 60 verschillende attracties voor jong en oud. Een bezoek aan dit pretpark is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar.

5. Klimbos

Het is op de Veluwe ook mogelijk om een klimbos te bezoeken. Hier kun je onder begeleiding gebruik maken van 9 verschillende routes die door het bos en hoog door de bomen leidt. Een bezoek aan deze attracties, die je over meer dan 120 overgangen leidt, duurt ongeveer 3,5 uur.

Hotels op de Veluwe

Als je een vakantie boekt op de Veluwe en de eerder genoemde bezienswaardigheden wilt bezoeken of activiteiten wilt ondernemen dan is het wel zo prettig om een uitvalsbasis in de buurt te hebben. Een hotel is dan een goede keuze. De Veluwe en de regio bieden dan ook genoeg mogelijkheden voor het boeken van een hotelkamer waar je kunt overnachten, ontbijten en vanuit op weg kunt gaan.